نسبت طلایی در طراحی

نسبت طلایی برای طراحان

در این مقاله سعی داریم نسبت طلایی برای طراحان را معرفی نماییم.

طراحی خوب همیشه یک بحث قابل توجه بوده است. انجمن‌های مختلفی، به صورت رسانه‌های اجتماعی و مکالمات حضوری در مورد اینکه چه چیزی باعث ایجاد یک طراحی عالی می‌شود، وجود دارد که هرکس در آنها دیدگاه خود را ارائه می‌کند.در مورد  زیبایی طراحی ،هر کس می تواند تفسیر متفاوتی داشته باشد.

در حالی که هرگز یک رویکرد یکسان برای طراحی وجود نخواهد داشت، یک رویکرد عینی و ریاضی وجود دارد که می‌تواند به ما کمک کند هر بار یک قدم به ایجاد تجربیات شگفت‌انگیز طراحی نزدیک‌تر شویم که آن چیزی نیست جز  نسبت طلایی.

نسبت طلایی یک نسبت ریاضی است که تقریباً در هر جایی می توانید پیدا کنید، مانند طبیعت، معماری، نقاشی و موسیقی.

هنگامی که نسبت طلایی برای طراحی به طور خاص اعمال می شود، ترکیبی ارگانیک، متعادل و از نظر زیبایی شناسی دلپذیر ایجاد می کند.

در این مقاله، ما به این می پردازیم که نسبت طلایی چیست، چگونه آن را محاسبه کنیم، و چگونه از آن در طراحی استفاده کنیم .

نسبت طلایی چیست؟

نسبت طلایی به عنوان بخش طلایی، میانگین طلایی، نسبت الهی یا حرف یونانی فی شناخته می شود، نسبت طلایی عدد خاصی است که تقریباً برابر با 1.618 است. این نسبت به خودی خود از دنباله فیبوناچی می آید، دنباله ای طبیعی از اعداد که در همه جا یافت می شوند، از تعداد برگ های درخت گرفته تا شکل صدف.

دنباله فیبوناچی مجموع دو عدد قبل از آن است. 0، 1،1، 2، 3، 5، 8، 13، 21 و غیره تا بی نهایت می رود. از این الگو، یونانیان نسبت طلایی را برای بیان بهتر تفاوت بین هر دو عدد در دنباله ایجاد کردند.

این چه ارتباطی با طراحی دارد؟ وقتی یک خط را به دو قسمت تقسیم می کنید می توانید نسبت طلایی را پیدا کنید و قسمت بلندتر (a) تقسیم بر قسمت کوچکتر (b) برابر است با مجموع (a) + (b) تقسیم بر (a) که هر دو برابر 1.618. این فرمول می تواند در هنگام ایجاد اشکال، آرم ها، طرح بندی ها و موارد دیگر به شما کمک کند.

نسبت طلایی در طراحی

شما همچنین می توانید این ایده را بگیرید و یک مستطیل طلایی بسازیدیک مربع و یک ضلع را در 1.618 ضرب کنید تا شکل جدیدی به دست آورید: یک مستطیل با تناسبات هماهنگ…

نسبت طلایی در طراحی

اگر مربع را روی مستطیل قرار دهید، رابطه بین دو شکل به شما نسبت طلایی می دهد.

نسبت طلایی در طراحی

اگر به استفاده از فرمول نسبت طلایی روی مستطیل جدید در سمت راست ادامه دهید، در نهایت تصویری خواهید داشت که از مربع‌های کوچک‌تر تشکیل شده است.

نسبت طلایی در طراحی

اگر روی هر مربع یک مارپیچ بکشید که از یک گوشه شروع می شود و به گوشه مقابل ختم می شود، اولین منحنی دنباله فیبوناچی (همچنین به عنوان مارپیچ طلایی شناخته می شود) ایجاد می کنید.

نسبت طلایی در طراحی

نحوه استفاده از نسبت طلایی در طراحی

اکنون که درس ریاضی به پایان رسیده است، چگونه می توانید این دانش را در کارهایی که روزانه انجام می دهید به کار ببرید؟

در اینجا چهار راه برای استفاده از نسبت طلایی در طراحی وجود دارد:

  • تایپوگرافی و تعریف سلسله مراتب

  • نسبت طلایی در تایپو گرافی

نسبت طلایی می تواند به شما کمک کند تا بفهمید چه اندازه فونت باید برای سرصفحه ها و کپی متن در یک وب سایت، صفحه فرود، پست وبلاگ یا حتی کمپین چاپی استفاده کنید.

فرض کنید متن بدنه شما 12 پیکسل است. اگر 12 را در 1.618 ضرب کنید، 19.416 دریافت خواهید کرد، به این معنی که اندازه متن سرصفحه 19 یا 20 پیکسل از نسبت طلایی پیروی می کند و اندازه فونت بدنه 12 پیکسلی را متعادل می کند.

اگر می خواهید بفهمید اندازه متن بدنه شما چقدر باید باشد، می توانید برعکس عمل کنید. اگر متن سرصفحه شما 25 پیکسل است، می توانید آن را بر 1.618 تقسیم کنید تا متن اصلی (15 یا 16 پیکسل) را پیدا کنید.

  • برش و تغییر اندازه تصاویر

  • نسبت طلایی در طراحی

هنگام برش تصاویر، تشخیص فضای سفید برای برش آسان است. اما، چگونه مطمئن می شوید که پس از تغییر اندازه تصویر همچنان متعادل است؟ می توانید از مارپیچ طلایی به عنوان راهنمای ترکیب بندی تصویر استفاده کنید. به عنوان مثال، اگر مارپیچ طلایی را روی یک تصویر قرار دهید، می توانید مطمئن شوید که نقطه کانونی در وسط مارپیچ است.

 

  • چیدمان

  • نسبت طلایی در طراحی

استفاده از نسبت طلایی می تواند به شما در طراحی یک رابط کاربری جذاب کمک کند که توجه کاربر را به آنچه که بیشترین اهمیت را دارد جلب کند. برای مثال، صفحه‌ای که بلوک وسیعی از محتوا را در سمت چپ با ستون باریک‌تری در سمت راست برجسته می‌کند، می‌تواند از نسبت طلایی پیروی کند و به شما کمک کند مهم‌ترین محتوا را کجا قرار دهید.

  • توسعه لوگو:

  • اگر در حال طراحی یک لوگوی جدید هستید و احساس ناتوانی کرده اید، به نسبت طلایی مراجعه کنید تا به شما در ترسیم نسبت ها و اشکال کمک کند.بسیاری از لوگوهای محبوب از نسبت طلایی پیروی می کنند، مانند توییتر، اپل و پپسی.
  • نسبت طلایی در طراحی

ابزارهایی برای کمک به شما در استفاده از نسبت طلایی

برای محاسبه نسبت طلایی نیازی به شکستن مداد و کاغذ ندارید – تعدادی اپلیکیشن وجود دارند که می توانند این کار را برای شما انجام دهند. در اینجا پنج ابزار وجود دارد که به شما کمک می کند از نسبت طلایی در طراحی های خود استفاده کنید:

 

 

Golden Ratio Calculator:

ضلع کوتاهتر، ضلع بلندتر و طول ترکیبی دو ضلع را محاسبه کنید تا نسبت طلایی را بدست آورید.

goldenRATIO

این برنامه که برای طراحان و توسعه دهندگان ایجاد شده است، راهی آسان برای طراحی وب سایت ها، رابط ها، طرح بندی ها و موارد دیگر با توجه به نسبت طلایی در اختیار شما قرار می دهد. این شامل یک ماشین‌حساب داخلی با بازخورد بصری و ویژگی‌هایی برای ذخیره موقعیت و تنظیمات صفحه نمایش است، بنابراین لازم نیست برای هر کار، نسبت طلایی را تغییر دهید.

Golden Ratio Typography Calculator:

با وارد کردن اندازه و عرض قلم خود، تایپوگرافی عالی برای وب سایت خود را کشف کنید. شما می توانید بر اساس اندازه فونت، ارتفاع خط، عرض و کاراکتر در هر خط بهینه سازی کنید.

PhiMatrix:

این نرم افزار طراحی و تجزیه و تحلیل نسبت طلایی دارای شبکه ها و قالب های قابل تنظیم است که می توانید روی هر تصویری بپوشانید. می توان از آن برای طراحی و ترکیب، طراحی محصول، توسعه لوگو و موارد دیگر استفاده کرد.

 

Golden Ratio Sketch resource:

برای کمک به ترکیب بندی تصویر و چیدمان، فایل Sketch رایگان مارپیچ طلایی را دانلود کنید.

شروع با نسبت طلایی هنگامی که بدانید به دنبال چه چیزی باشید، نسبت طلایی را در همه جا متوجه خواهید شد. (باور نمی کنید؟ به دستان خود نگاه کنید. حتی انگشتان شما هم از نسبت طلایی پیروی می کنند.) چشم انسان به دیدن این عدد جادویی عادت کرده است و ما ناخودآگاه به آن واکنش مثبت نشان می دهیم. ما به عنوان طراح می توانیم از این عدد به نفع خود استفاده کنیم. حتی ترفندهای کوچک در نحوه برش تصویر یا ایجاد یک طرح بندی می تواند نحوه تعامل کاربران با طراحی شما را به طرز چشمگیری بهبود بخشد.

منبع:

https://www.invisionapp.com/inside-design/golden-ratio-designers/

 

به شما طراح و علاقه مند گرامی پیشنهاد میکنیم تا مقاله 23 اصطلاح طراحی UX را نیز مطالعه نمایید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *